Vervoer

Voor vele koppels is het vervoer van en naar de huwelijksceremonie heel belangrijk. Ceremoniewagens of -bussen zorgen dan ook voor een welbepaalde touch. Sommige bruidsparen verkiezen enkel speciaal vervoer voor henzelf, andere willen graag vervoer voor de hele suite. 

rode ceremonie wagen

Beslis eerst voor wie je vervoer wil voorzien

Je kan beslissen enkel speciaal vervoer te voorzien voor jullie zelf en niet voor de hele suite. Dat kan gaan van een mooie oldtimer, tot een 2-pk'tje of een luxewagen. Kies geen vervoer die niet eigen is aan jullie stijl. Als jullie hele huwelijk een klassieke uitstraling heeft, dan kies je best niet voor een Ferrari. 

Beslis je vervoer te willen zoeken voor de hele suite, dan heb je ook hier verschillende keuzes. Je kan kiezen voor een oldtimer bus, een Engelse bus of een limousine, maar je kan ook een hele stoet vormen met oldtimers of kevertjes.

 

Bugdet

Hou ook rekening met het budget. Heb je een beperkt budget voor het vervoer, ga dan niet op zoek naar een witte koets met 4 witte paarden. Wist je dat je luxeauto's tegenwoordig voor een habbekrats kan huren voor enkele uren?

Houd bij het huren van ceremoniewagens of bussen wel steeds rekening met de volgende factoren:

  • Het huren van een auto mag dan wel voordelig zijn; een chauffeur kost wel wat meer.
  • De auto's zullen op de dag van het huwelijk van en naar de verhuurder moeten worden vervoerd. Wie is hiervoor verantwoordelijk?
  • De kilometervergoeding moet ook in het budget berekend worden.

Less is more

Soms is eenvoud nog het mooist. Wees creatief en kies voor een bakfiets of fiets als de afstand het toelaat. Of kan het misschien te voet? Neem met de hele suite de tram of huur een lijnbus: budgetvriendelijk, sfeervol en goed voor originele huwelijksfoto's. 

Een oldtimer op je huwelijk? Wees voorbereid!

Oldtimers als huwelijksvervoer zijn een grote klassieker, ze geven een authentieke toets aan je ceremonie en passen perfect bij een klassiek huwelijk.

Maar vergeet niet dat oldtimers meer tijd nodig hebben om ter plaatse te geraken. Het is dus belangrijk om hiermee rekening te houden in de dagplanning. In het ergste geval komt de oldtimer niet aan, het is en blijft een oldtimer. Ook daar hou je best rekening mee door een plan B te hebben.